Potpisan ugovor o realizaciji projekta “Znanje svima”

Bez autora
Jul 21 2013

U okviru IPA programa EU pod nazivom “Socijalno ekonomski razvoj dunavske regije u Srbiji”, Europska Unija i Austrijska agencija za razvoj, donirale su 19,5 miliona eura za sprovođenje dunavske strategije, od čega 3,5 miliona eura predstavljaju bespovratnu pomoć - Grant za projekte opština i drugih učesnika u razvoju Podunavlja. Po raspisanom javnom pozivu, među 17 odabranih projekata je projekat “Inovativni sistem za unapređenje znanja i veština - Znanje svima”. Podnosilac Projekta je Stručna služba za realizaciju programa privrednog razvoja AP Vojvodine u saradnji sa šest partnera - institucija. U Implementacionoj jedinici Austrijske ambasade u Beogradu za EU projekte, Klaus Kapper, menadžer projekta i Dijana Benka Rosić, direktor Stručne službe za realizaciju programa privrednog razvoja AP Vojvodine, potpisali ugovor o finansiranju projekta.

Potpisan ugovor o realizaciji projekta “Znanje svima”U okviru IPA programa EU pod nazivom “Socijalno ekonomski razvoj dunavske regije u Srbiji”, Europska Unija i Austrijska agencija za razvoj, donirale su 19,5 miliona eura za sprovođenje dunavske strategije, od čega 3,5 miliona eura predstavljaju bespovratnu pomoć - Grant za projekte opština i drugih učesnika u razvoju Podunavlja.

Po raspisanom javnom pozivu, među 17 odabranih projekata je projekat “Inovativni sistem za unapređenje znanja i veština - Znanje svima”.

Podnosilac Projekta je Stručna služba za realizaciju programa privrednog razvoja AP Vojvodine u saradnji sa šest partnera - institucija. U Implementacionoj jedinici Austrijske ambasade u Beogradu za EU projekte, Klaus Kapper, menadžer projekta i Dijana Benka Rosić, direktor Stručne službe za realizaciju programa privrednog razvoja AP Vojvodine, potpisali ugovor o finansiranju projekta.

Najvažnija aktivnost na osnovu projekta je uspostavljanje Sistema za učenje na daljinu (Distance Learning System) u okviru Edukativnog centra za obuku u profesionalnim i radnim veštinama, Novi Sad. Sistem za učenje na daljinu, koji će biti besplatno dostupan svim nezaposlenim licima, omogućiće im da steknu znanja i veštine, koje su neophodne na tržištu rada i doprineti njihovom lakšem zapošljavanju.

Implementacija projekta traje 18 meseci, a vrednost projekta je 310 000 eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik